Tussen de hogere bebouwing van het bestuursgebouw en de Erasmus flat ligt verscholen in het groen de Thomas van Aquino straat. In deze jaren 60-70 bebouwing langs een straatje is de faculteit sociale wetenschappen gevestigd. Nadat recent de B-faculteit grotendeels is vernieuwd, is nu dit straatje aan de beurt.

Het nieuwe gebouw wordt hoger, maar krijgt daardoor ook een beduidend kleiner oppervlakte, waardoor er meer ruimte komt voor de groene omgeving. Op de site van de universiteit zijn de plannen te zien. Het belooft een duurzaam en vrijwel energie neutraal gebouw te worden.

Toch valt het afscheid van de oude laagbouw hier sommige mensen hard. Dit straatje met zijn typische jaren ’70 bouw heeft ook de nodige charmes en vooral van uit cultuurhistorisch perspectief wordt dat ook wel betreurd. In het universiteitsblad Vox is er inmiddels een behoorlijke discussie ontstaan.

Wel is er de nodige discussie over de routes van het bouwverkeer. Die zou via het Disveldpad naar de Houtlaan lopen en gaat dwars door een mooi stukje groen. Ook de bewoners van de houtlaan vrezen de overlast.